Vaccinaties

In overleg met de GGD in Nijmegen heb ik de volgende vaccinaties genomen:

Meningitis

Gele koorts                       (10 jaar geldig)

Buiktyfus                            (3 jaar geldig)

Mantouxt-test en BCG (Tuberculose)   (levenslang geldig)

Rabiës (3 stuks)                               (levenslang geldig)

Vaccinaties voor Hepatitis A en B en DTP heb ik reeds gehad voor eerdere reizen en zijn nog geldig.

Voor een aantal landen in West Afrika en Cambodja heb ik een Cholera stempel nodig in het gele vaccinatieboekje. Deze stempel is een half jaar geldig. Voor de Azië reis zal ik nog een tweede stempel nodig hebben waarop ik zelf later de datum kan invullen. (Vaccinatie tegen Cholera worden niet gegeven maar men vraagt in enkele landen wel hierom.)

De vaccinatie tegen Rabiës geeft geen bescherming, maar met deze dure vaccinatie heb je na een beet i.p.v. 24         48 uur de tijd om ergens tegengif te halen. Tevens is het tegengif wat je dan nodig hebt beter verkrijgbaar.

Op de Afrika reis zal ik 3 weken voor aankomst in Mauritanië tot 4 weken nadat ik weer thuis ben gekomen Lariam tabletten slikken tegen Malaria.

Voor vertrek naar Azië heb ik een vaccinatie (3 stuks) tegen Japanse Encefalitis gehad. Deze is 2 jaar geldig en ik dus zal tijdens de reis een nieuwe vaccinatie moeten halen.

Op de Azië reis zal ik van Pakistan tot en met Indonesië Lariam tabletten slikken tegen Malaria. Op een deel van dit traject kun je ook andere tabletten slikken. Maar uit praktische overwegingen heb ik gekozen voor één type tablet. De Lariam tabletten geven in het hele gebied bescherming en deze hoef je maar één keer per week in te nemen. In het hoogland van Tibet en een deel van China is geen Malaria, maar omdat je na het verlaten van een Malariagebied nog 4 weken moet door slikken zal dit slechts een korte onderbreking zijn. Ook hoef ik in Australië geen Malaria tabletten in te nemen.