Azie-Australie 2007-2009            Millingen - Creutsburg april - mei 2007,
Ine, Marcel, Nicky en Anne

27 april 2007 Nijmegen - Rees 70 km.

Wilbert vertrekt voor zijn wereld fietstocht en wij fietsen een stukje mee de route van Millingen naar Praag
Gisteren was het laat, voor Wilbert via Zoetermeer naar Nijmegen om zijn mooi bedrukte stuurtas op te halen. Ook vanochtend nog wat geregeld voor Wilbert om de laatste dingen in te scannen.
Klokslag 10.00 uur kunnen wij dan toch vertrekken uitgezwaaid door ma, Jolande, Noortje en Iris. Pa fietst mee tot Tolkamer en gaat lunchen bij Henny en Bennie. In Millingen begint de route naar Praag.
Het was behoorlijk warm en na wat kleine omzwervingen komen we tegen 18.00 uur aan op de camping. Lekker gezwommen in het Hagener meer.
28 april 2007 Rees - Fleisheim 78 km.

Bij het ontbijt overleggen we hoe we fietsen. We kiezen voor de lange afstand. Gaan der weg passen we de route weer aan en fietsen langs het Dattel kanaal. Het is weer een warme fietsdag. Onderweg bij een mooi slot geluncht en bij een biergarden wat gedronken. Tegen 19.00 uur komen we aan op de camping. Ook op deze camping zijn de meiden met Wilbert wezen zwemmen, helaas het water was koud.
29 april 2007 Fleisheim - Hamm-Uentrop 72 km.

Na twee heerlijke dagen worden we vandaag wakker en horen veel wind. Ook de temperatuur is een stuk lager. We beginnen vandaag met een vlak stuk maar langzaam word het glooiender met zelfs een keer een 9%. De meiden zijn veel geduwd door Marcel en Wilbert. Geluncht in een parkje in Werne. Een eco toilet bied uitkomst. Onderweg terrasje gepikt in Hamm en in Uentrop gegeten. Daarna nog een stukje gefietst naar de camping. Tent opgezet en een potje midgetgolf gespeeld.
30 april 2007 Hamm-Uentrop - Buren 71 km.

Het was een koude nacht. Vooral Anne en Nicky hebben er last van gehad. Om 9.45 uur zitten we al op de fiets. De eerst 6 km. Moeten we langs een drukke weg. Anne vindt het helemaal niks. Gelukkig pikken we de autoluwe route weer op. In Lippestad lunchen we bij de kerk. Dan kijken we of we een nieuwe brander ( de oude is gisteren overleden) kunnen kopen maar helaas de winkel is gesloten. Na Lippestad richting Geseke met stukken vals plat en enkele klimmetjes over de Cappelberg naar Buren. In Buren overnachten we in een hotel Ackfeld. De meiden liggen er vroeg in. De heren gaan nog wat drinken in de bar.
1 mei 2007 Buren - Warburg 62 km.

Na een heerlijk ontbijtbuffet fietsen we de route die de hotelier ons aanraad. Het blijkt een drukke route te zijn. Dus zijn wij blij weer op de route Millingen - Praag te zitten. Het eerst stuk is nog glooiend later nog 2 pittige klimmetjes. Nicky heeft er moeite mee. Anne redt de eerste heuvel zo goed als alleen. Net als voor gaande dagen fietsen we veel langs/door koolzaadvelden. Deze staan volop in bloei. In Wether worden we aangesproken door drie heren of we interesse hebben om het kerkje te bekijken. Het blijkt een mooi kerkje te zijn en krijgen er een rondleiding bij met veel informatie. Weer buiten krijgen Anne en Nicky een wafel aangeboden en mogen we gebruik maken van de wc. Het is een rare dag we hadden geen rekening gehouden dat op 1 mei (dag van de arbeid) als dicht is. Dus ’s avonds maar uit eten. Om de stad nog in te lopen zien we af de helling is te steil.
2 mei 2007 Warburg - Laubach 62 km.

Na een koude nacht met rijp op het wasgoed de fietsen net wasgoed in de zon gezet. Aangezien we geen brood hebben pakken we eerst alles in. Als het brood is gearriveerd ontbijten we en beginnen al snel met de eerst klim voor deze dag. Nicky en ik moeten na 2/3 toch afstappen. Anne redt het met behulp van Wilbert om boven te komen. De route loopt groten deels door het bos. Bij het afdalen moeten we goed doortrappen, de wind steekt op. De volgende beklimming gaat ons beter af. Boven pauzeren we. Dan dalen we af met een vaart van 28 km /h over zand en grind in +/- 5 km. Nog een stuk langs de Fulda komen we in Hann Munden aan. Een stad met leuke straatjes. Het is te vroeg voor een camping. Na wat boodschappen gedaan te hebben fietsen we met een mopperende Nicky nog 6 km verder. De camping heeft een keukentje en eet gelegenheid. ’s Avonds plakken we de luchtgaten dicht in de hoop het wat warmer te hebben.
3 mei 2007 Laubach - Eschwegge 55km.

Vandaag een lekker fietsdag. Onderweg komen we een blauw voetenbad tegen deze wordt door ons uitgeprobeerd. Het is ijskoud water waar we met moeite in komen maar als het ons lukt blijkt het heerlijk te zijn. Alles vermoeidheid trekt weg. Zo kunnen daarna weer lekker door fietsen. Tijdens de lunch komen er twee mensen bij ons zitten en vertellen dat we op de oude grens zitten van de DDR ook wel Hundeketten genoemd. Aan de bomen / omgeving kon je het zien. Voor ons de laatste camping in Eschwegge nog wat was gedaan en over de fietsen te drogen gehangen.
4 mei 2007 Eschwegge - Creuzburg 50 km.

Het wordt weer warmer, lekker fietsweer. Onze laatste fietsdag. Weer een mooi route over het grootste deel autoluwe stukken, door bossen, langs riviertje en kanalen en dorpjes. In zowel west als oost Duitsland, Ook de verschillen in bebouwing is goed te zien. Als we in Creuzburg aankomen zijn pa en ma er al, zij komen ons ophalen. Met zijn alleen slapen we nog 1 nacht in het mooi hotel midden in het dorp. Wilbert neemt de spullen wie wij over hebben mee.
5 mei 2007 Creuzburg - Nijmegen

Na een heerlijk uitgebreid ontbijt laden we de fietsen op de auto en de spullen erin. Wilbert zwaait ons uit. Hij gaat verder naar het oosten. Wij zien hem in 2009 in Indonesië.